Έχεις ήδη το outfit για το φετινό ρεβεγιόν!

Κάθε χρόνο καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο περίπου 80 δισεκατομμύρια νέα ρούχα, ποσοστό που έχει αυξηθεί κατά 400% σε σχέση με τις προηγούμενες δύο δεκαετίες.

Δυστυχώς, ειδικά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, η κατανάλωση ενδυμάτων και αξεσουάρ αυξάνεται κατά 43%, καθώς πολλοί τρέχουν στα μαγαζιά για να αγοράσουν δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα και outfits για τις εξόδους και το ρεβεγιόν τους. Με τον κυριότερο όγκο των ρούχων να προέρχεται από fast fashion brands, όλα φαίνονται πως λειτουργούν υπέρ του καταναλωτή, αφού του προσφέρονται ρούχα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Ωστόσο, με τα ρούχα να είναι πλέον αγαθό μιας χρήσης, τα περισσότερα καταλήγουν στις χωματερές και κάνουν πάνω από 200 χρόνια να διασπαστούν, αφού κατά την πλειοψηφία τους αποτελούνται από συνθετικά υφάσματα και ίνες.

Αν ψάχνετε, λοιπόν, τι να φορέσετε στο φετινό ρεβεγιόν, αναβάλετε για λίγο τα ψώνια στα μαγαζιά και ανοίξτε τις ντουλάπες σας! Η λύση είναι εύκολη: think smart & simple! Είναι μια ευκαιρία για οικονομία και δημιουργικότητα μαζί!

1.Restyle και συνδυασμοί

Αν δε θέλετε να σας ξαναδούν με το ίδιο φόρεμα, πειραματιστείτε με τα ρούχα και τα αξεσουάρ που έχετε ήδη στη ντουλάπα σας και δείτε πώς μπορείτε να τα συνδυάσετε με ότι έχετε για να τους δώσετε έναν άλλον αέρα. Για παράδειγμα, ένα φόρεμα αλλάζει τελείως στυλ αν το φορέσετε με ψηλοτάκουνα παπούτσια ή μποτάκια, με μία ζακέτα ή ένα φουλάρι. Παίξτε με αξεσουάρ όπως τα κολιέ, και ξανασκεφτείτε πώς μπορείτε να φορέσετε το ίδιο ρούχο με διαφορετικούς τρόπους. Εμένα, μου αρέσει να φοράω φορέματα με πλεκτά πουλόβερ, κάνοντας τα να φαίνονται σαν φούστες. Επιπλέον, μπορεί ένα πλεκτό ή ένα παντελόνι να δείχνει τελείως διαφορετικό όταν το συνδυάζεται με τζιν ή άλλη μπλούζα αντίστοιχα.

2.Μεταποιήστε ένα ρούχο που έχετε βάλει πολλές φορές

Αν έχετε ένα μακρύ φόρεμα που έχετε βάλει πολλές φορές, τότε μπορείτε να το κοντύνετε και να το κάνετε μίνι και αντίστροφα. Αν πρόκειται για ακριβά ρούχα ή καλά υφάσματα προτιμήστε μια μοδίστρα, διαφορετικά ζητήστε βοήθεια από ένα συγγενή ή φίλο που ξέρει να ράβει και ξεκινήστε τις αλλαγές! Το ίδιο ισχύει για όλα τα ρούχα!

Για παράδειγμα, εγώ είχα βρει στην ντουλάπα της μαμάς μου ένα παλιό δαντελένιο φόρεμα που δεν της έκανε πια, αλλά ήταν λίγο υπερβολικό για τα γούστα μου. Έτσι, το έδωσα σε μια φίλη, το κάναμε μπλούζα με κοντά μανίκια και ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα να συνδυάσω με μια pencil φούστα για Πρωτοχρονιά. Ό,τι κομμάτια σας περισσέψουν από τις μεταποιήσεις φυλάξτε τα για μελλοντικά projects.

3.Δανειστείτε και ανταλλάξτε ρούχα με φίλους!

Αν έχετε μια φίλη ή φίλο που φοράτε το ίδιο νούμερο και σας αρέσουν πάνω κάτω τα ίδια ρούχα, τότε αφήστε τους να κάνουν μια επιδρομή στην ντουλάπα σας και ψάξτε και εσείς την δικιά τους! Ποιος ξέρει, μπορεί να βρείτε ρούχα που να σας αρέσουν πάρα πολύ και εκείνοι δεν θα φόραγαν έτσι και αλλιώς! Win-win και για τους δυο!

Προσωπικά, πάντα τσεκάρω την ντουλάπα της μαμάς μου, γιατί έχω μια αγάπη για vintage ρούχα και ξέρω πως όλο και κάτι θα βρω για πιο καλό!

 

Merry Christmas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *